برای مشاوره در مورد خرید انواع ژنراتور با ما تماس بگیرید.
شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴
برای مشاهده لیست انواع محصولات ما به انتهای صفحه مراجعه کنید. فروش ژنراتور ، ژنراتور مکالتی ژنراتور استمفورد و انواع ژنراتور
در سال 1831 "مایکل فارادی" چگونگی اصول عملکرد ژنراتورهای الکترومغناطیسی را کشف کرد. این قانون بیان میکند که حرکت یک رسانای الکتریکی در یک میدان مغناظیسی، پتانسیل الکتریکی را ابجاد خواهد کرد. فارادی برای اثبات نظریه خود اولین ژنراتور الکتریکی را ساخت که امروزه به "موتور هموپلار" نیز معروف است. هموپلار فارادی یک صفحه مسی بود که با عبور از یک آهنربای نعلیشکل ولتاژ DC تولید میکرد. امروزه با استفاده از قانون فارادی ژنراتورهای الکتریکی ساخته میشود. در این مقاله درباره ژنراتورهای الکتریکی که به ژنراتور برق معروف است صحبت خواهیم کرد.
ژنراتور برق چیست؟
ژنراتور برق که در زبان انگلیسی به Electrical Generator معروف است، ماشینی است که با استفاده از نیروی مکانیکی الکتریسته تولید میکند. ژنراتور برق تأمین کننده برق اضطراری است. زمانهایی که قطع برق شکل میگیرد یا مکانهایی که اتصال به برق شهری امکانپذیر نیست از ژنراتور برق استفاده میشود.
ژنراتور چگونه کار میکند؟
فارادی بیان کرد که حرکت یک متحرک در میدان مغناطیسی سبب اختلاف پتانسیل الکتریکی شده و در نتیجه الکتریسته تولید میشود.
در ژنراتور، موتور قلب تپنده دستگاه است. بعد از آنکه احتراق در مخزن سوخت انجام شد، موتور حرکت میکند. حرکت موتور باعث حرکت میللنگ میشود میل لنگ سبب حرکت روتور میشود. روتور یک قسمت آهنربایی است که درون یک سیمپیچ مسی میچرخد. چرخش روتور باعث یک میدان مغناطیسی میشود که جریان را القا میکند. بخش دیگری از ژنراتور استاتور است. استاتور بخش ثابت ژنراتور است. استاتور از سه سیمپیچ تشکیل شده است. یک سیمپیچ تحریک و دو سیمپیچ خروجی ولتاژ که ناشی از القای روتور است. سیمپیچ تحریک ولتاژ را از طریق رگلاتور به روتور میفرستد.
رگلاتور ولتاژ ارسالی به روتور را از جریان متناوب به جریان مستقیم تبدیل کرده و ولتاژ خروجی را کنترل میکند. جریان خروجی از طریق سیمهای تک فاز یا سه فاز به بیرون ماشین منتقل میشود.
نحوه تولید جریان الکتریکی
مي دانيد كه آهنربا بعضي از فلزات (آهن، كبالت ، نيكل وبيشتر انواع فولاد)را جذب مي كند .دربعضي از مناطق در داخل زمين نيز آهنربا يافت مي شود كه آهنها را آهنربای طبيعي يا سنگ آهن مغناطيسي مي نامند. آهنرباي طبيعي سنگ سياهي است كه داراي آهن مغناطيس مي باشد.برخي از آهنربا ها با الكتريسيته كار مي كنند.اين نوع آهن ربا ها را آهن رباي الكتريكي مي نامند .زميني كه در روي آن زندگي مي كنيم هم يك آهن ربا ست . رفتار زمين طوري است كه گويا آهنرباي عظيمي در درون آن قرار دارد .يك انتهاي اين آهنربا را قطب مغناطيسی شمال و يك انتهاي ديگر آن را قطب مغناطيسی جنوب مي نامند.همه ی آهنربا ها تحت تاثير آهنرباي عظيم زمين هستند.
جالب است بدانيد قطب هاي مغناطيس شمال و جنوب زمين با قطب هاي جغرافيايي شمال و جنوب تطابق كامل ندارد (قطب هاي جغرافيايي شمال و جنوب همان نقاطي هستند كه زمين گرد ان ها مي چرخد. یک موتور الکتریکی ، الکتریسیته را به حرکت مکانیکی تبدیل میکند. عمل عکس آن که تبدیل حرکت مکانیکی به الکتریسیته است، توسط ژنراتور انجام میشود. این دو وسیله بجز در عملکرد ، مشابه یکدیگر هستند. اکثر موتورهای الکتریکی توسط الکترومغناطیس کار میکنند، اما موتورهایی که بر اساس پدیدههای دیگری نظیر نیروی الکتروستاتیک و اثر پیزوالکتریک کار میکنند، هم وجود دارند.در اين مقاله سعي ميكنم مطالبي مفيد در مورد عملكرد موتور الكتريكي و ژنراتور به صورت ساده ومختصر براي شما ارائه كنم. دو قطب يكسان آهنربا يكديگر را دفع و دو قطب مخالف آن هم را جذب ميكنند(نيروي دفع يا رانش تنها روش صحيحي است كه مي توان با آن مغناطيسي بودن را مورد آزمايش قرار داد زيرا فقط دو اهنربا قادرند يكديگر را برانند.در برخي از ترن هاي سريع مانند ترن هاي ماگلو از نيروي رانش آهنرباهاي قوي استفاده شده است.اين آهنرباها طوري در ترن ومسير آن قرار داده شده اند كه قطب هاي يكسان اهن رباي ترن واهن رباي مسير روبروي هم قرار دارند.اين قطب ها هم را مي رانند وترن بدون تماس با خط آهن بر روي ان حركت مي كند.)
هرچند نيروي مغناطيسي در قطب ها ي آهن با از همه جا قوي تر است اما در خارج از اهنربا هم مي توان اثر آن را يافت.اگر بر روي يك اهنربا كاغذي نازك گذاشته وبراده آهن را روي آن بپاشيد اين براده ها طرحي را تشكيل مي دهند .اين طرح را ميدان مغناطيسي آهنربا گويند.مواد مغناطيسي در درون اين ميدان نيروي جاذبه ودافعه را حس مي كنند. ميدان مغناطيسي مي تواند از موادي مانند هوا آب كاغذ و شيشه عبور كند.آهنربای الکتریکی ساده را میتوان در منزل ساخت. کافی است که چندین دور سیم عایق شدهای را بر یک میله آهنی (پیچ یا میخ ) بپیچانیم و دو انتهای سیم را به باتري يا پيل وصل کنیم. اين آهنربا به سرعت حركت كرده و الكتريسيته توليد مي كند.
توليد الكتريسيته به كمك آهنربا
باتري ها وپيل ها براي توليد مقادير كم الكتريسيته بسيار مفيدنداما عمر آن ها كوتاه است وبسيار گران هستند.بيشتر الكتريسيته اي كه مصرف مي كنيم به كمك مواد شيميايي به دست نمي آيد بلكه با استفاده از مغناطيس توليد مي شود . مايكل فاراده اولين كسي بود كه با استفاده از آهن ربا ،الكتريسيته توليد كرد.او يك آهنرباي الكتريكي را به سمت داخل وخارج،در درون يك سيم پيچ حركت داد .اين كار موجب شد كه جريان الكتريكي در سيم ها جريان يابد. امروزه بيشتر الكتريسيته اي كه از آن استفاده مي كنيم ؛مديون اين كشف مهم است.
نحوه تولید برق تک فاز
مبنای کار، قانون القای الکترومغناطیسی است. در نتیجه گردش یک سیم پیچ درون میدان مغناطیسی ثابت با القای ولتاژ در سیم پیچ لازم است.
نحوه تولید برق سه فاز
در مولدهای سه فاز، سه سیم پیچ به طور همزمان درون میدان مغناطیسی می چرخند. هر سیم پیچ با اختلاف زاویه ˚120 نسبت به بقیه قرارگرفته است. به علت متفاوت بودن موقعیت سیم پیچ ها، مقدار ولتاژ تولیدی در هر سیم پیچ در یک زمان مشخص متفاوت است.
ژنراتورها در نيروگاه
بخش عمده الكتريسيته مورد نيازما در نيروگاه ها توليد مي شود. مولدهايي عظيمي در نيروگاه ها وجود دارند كه در هر مولد سيم پيچی با سيم های مسی در اطراف يك آهنربای بزرگ قرار گرفته است.
در نيروگاه ها با استفاده از گرما آب راتبخير مي كنند و بخار از طريق لوله ها به جرخ پره دار بزرگي به نام توربين مي رسد. پره هايي كه در اثر فشلر بخار به حركت در آمده اند تا سه هزار بار در دقيقه مي چرخند . محوري توربين را به يك مولد متصل مي كند با چرخش توربين مولد نيز چرخيده و طبق روش بالا الكتريسيته توليد مي شود. در نيروگاه هاي هسته اي از يك ماده راديو اكتيو به نام اورانيوم استفاده مي كنند .اورانيوم از سنگ اورانيوم بدست مي آيد و مقداري كمي از آن مي تواند مقدار زيادي انرژي به صورت گرما توليد كند.
اساس كار در اين مورد بر شكستن هسته اورانيم استوار است.
در نيروگاه های بادی و هيدروليك(آبي) نيز از انرژي باد وآب براي حركت توربين استفاده مي شود.
انواع ژانراتور از نظر سوخت
طبق قانون فارادی برای تولید الکتریسته، صفحهای در میدان مغناطیسی حرکت کند. طراحی ژنراتور به گونهای است که روتور( قسمت متحرک) در آلترناتور ( مولد برق متناوب) حرکت کند. برای حرکت روتور، نیاز به انرژی مکانیکی است، این انرژی از موتور حاصل میشود. موتور نیز انرژی خود را از مخزن سوخت دریافت میکند. امروزه امکان عملکرد ژنراتورها با هر نوع سوخت وجود دارد، برای همین شاهد آن هستیم که حتی ژنراتورهای خانگی با سوخت دیزل، بنزین و گاز کار میکند.
ژنراتور بنزینی
معمولاً ژنراتورهای بنزینی، کوچک و قابل حمل است. در بازار به این نوع ژنراتور "موتور برق" هم گفته میشود. واضح است که سوخت این ژنراتور بنزین است. برای سوختن بنزین نیاز به یک جرقه در مخزن سوخت است که گاه خطراتی را هم بهدنبال دارد نیروی تولید شده در ژنراتور بنزینی نسبت به دیگر ژنراتورها کمتر است؛ اما سوخت قابل تهیه، کارکرد بالای دستگاه، استارت در هوای سرد از مزیتهای دستگاه است که سبب میشود در خانهها و مکانهای کوچک از این ژنراتور استفاده شود. ژنراتورهای کوچک بنزینی یک انتخاب مناسب برای عاشقان طبیعت است.
ژنراتور دیزلی
برای این نوع از ژنراتور، سوخت دیزل (گازوئیل) استفاده میشود. گازوئیل در مخزن سوخت فشرده میشود و بعد از رسیدن دما به حد احتراق، شعلهور شده و تولید انرژی میکند. دیزل ژنراتور به دلیل سوخت گازوئیل آلودگی کمتری ایجاد میکند و مصرف کمتری نسبت به ژنراتور بنزینی در همان ابعاد دارد.
ژنراتور گازی
سوخت این ژنراتور از گاز CNG و گاز LPG تأمین میشود. هرچند گاز آلودگی کمتری نسبت به ژنراتور دیزلی و بنزینی دارد؛ اما هزینه انتقال گاز به ژنراتور بالاتر از ژنراتور بنزینی و دیزلی است. موتور ژنراتور گازی صدای کمتری نسبت به ژنراتورهای دیگر دارد؛ اما با همه مزایا بهدلیل گرانتر بودن ژنراتور گازی کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع ژنراتور از لحاظ کارکرد
بسیاری از افراد ژنراتورها را تولید کننده برق اضطراری میدانند. زیرا در زمان قطع برق، از ژنراتور برای تولید برق استفاده میکنند. توان ژنراتورها در هنگام تولید برق متفاوت است. به همین خاطر کارگیری ژنراتورها نیز متفاوت است.
ژنراتور صنعتی
این ژنراتورها دارای بیشترین توان خروجی هستند که به ژنراتور توان بالا معروف شدهاند. این ژنراتورها بسته به اندازه و استفاده از آنها دارای توان متفاوتی هستند که از 15kw تا 3MW نوسان دارد.
ژنراتور نیمه صنعتی
این ژنراتور در اندازه کوچکتر تولید میشود. از این ژنراتور در جوشکاری، تخریب و اردوگاههای کوچک استفاده میشود. توان این ژنراتور نیز کمتر از نوع صنعتی است. رنج توان این ژنراتور از 7KW تا 15KW است.
ژنراتور خانگی
این نوع ژنراتور یک پکیج کوچک است که بیشتر کاربرد خانگی دارد. توان خروجی این ژنراتور بین 2kW تا 8KW متغیر است.
انواع ژنراتور بر اساس خروجی
همانطور که ژنراتور را بر اساس سوخت و کارکرد به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود، براساس برق تولیدی نیز ژنراتور به دو نوع تک فاز و سه فاز تقسیم میشود.
ژنراتور تک فاز
خروجی این دستگاه سیم یک فاز خواهد بود. جریان متناوب در ژنراتور تکفاز این دستگاه را برای مصارف خانگی قابل قبول کرده است. ولتاژ تولیدی این دستگاه 220 ولت AC است. توان ژنراتور تکفاز نیز کمتر از ژنراتور سه فاز است که رنج توانی آن 1 تا 5KVA است.
ژنراتو سه فاز
از این دستگاه برای صنعت بیشتر استفاده میشود. قدرت بالای خروجی ژنراتور و توان ثابت آن که هیچ کاهش ولتاژی در آن دیده نمیشود سبب شده در صنایع و کارخانهها استفاده از این ماشین رواج پیدا کند. برق خروجی این ژنراتور متغیر است. در صنایع کوچک از ژنراتور سه فاز با برق 430 ولت استفاده میشود؛ اما برای مصارف صنعتی ازخروجی 6300 ولت استفاده میشود. از ژنراتورهای سه فاز میتوان برق تکفاز نیز تولید کرد.
کاربردیترین نوع ژنراتور کدام است؟
انتخاب و خرید ژنراتور به نیاز خریدار بستگی دارد. اینکه چه سوختی قرار است استفاده شود چه توانی نیاز است از ماشین استخراج شود انتخاب متفاوت خواهد بود؛ اما معمولاً در بازار خرید و فروش همیشه یک مدل از ژنراتور بهعنوان کاربردیترین نوع ژنراتور انتخاب میشود و آن دیزل ژنراتور است. دیزل ژنراتور به دلیل نوع سوخت، امکان کوپله کردن موتور و ژنراتورهای مختلف نسبت به دیگر ژنراتورها کاربرد بیشتری در بین مصرفکنندگان دارد.
اجزای مهم تشکیل دهنده ژنراتور
ژنراتورها از چند بخش تشکیل میشود:
- موتور: بخش اصلی ژنراتور است. موتور حرکت دهنده روتور درون آلترناتیو است.
- آلترناتیو: در بیشتر کاتالوگها آلترناتیو به نام ژنراتور شناخته میشود، آلترنایتو قسمت اصلی تولید برق است که از استاتور و روتور تشکیل میشود.
- سیستم سوخت: طراحی این سیستم برای انتقال و احتراق سوخت در نظر گرفته شده است. بسته به نوع سوخت طراحی سیستم سوخت متفاوت خواهد بود.
- رگلاتور: تنظیم ولتاژخروجی ماشین را برعهده دارد. اگر ولتاژ خروجی بیش از حد استاندارد است، رگلاتور ولتاژ مستقیم ارسالی به روتور را کاهش میدهد تا میدان مغناطیسی روتور ضعیف شود. کاهش ولتاژ خروجی سبب میشود رگلاتور ولتاژ به روتوررا افزایش میدهد در نتیجه روتور میدان مغناطیسی قویتری تولید خواهد کرد.
- سیستم روغنکاری: یکی دیگر از قسمتهای مهم ژنراتور سیستم روغنکاری است. این سیستم برای کاهش اصطکاک اجزای ژنراتور استفاده میشود. انتخاب روغن مناسب و روغنکاری در زمان مناسب چالش جدی است که در زمان خرید باید به آن دقت شود.
- سیستم خنک کننده: این سیستم برای کاهش دمای دستگاه استفاده میشود دو نوع سیستم خنک کننده وجود دارد. سیستم خنک کننده مایع و سیستم خنک کننده اگزوز
کاربردهای ژنراتور در صنعت
خرید ژنراتور در صنایع به کاربرد آن بستگی دارد. برای همین باید نسبت به کاربرد خرید ژنراتور را درست انجام داد. ژنراتورها در صنعت به سه گروه تقسیم میشود:
- ژنراتور دائم کار یا کانتینیوز: این ژنراتور خاموشی ندارد و همیشه در حال کار است. ژنراتورهای دائم کار در مجتمعهای صنعتی بزرگ که بدون وقفه باید کار کنند و نیاز به نیروی برقی فراتر از جریان برق شهری دارند استفاده میشود.
- ژنراتور پرایم: این ماشین نیز مانند ژنراتور دائم کار است. ژنراتور پرایم یا ژنراتور اولیه در صنایعی بکار گرفته میشود که نیروی برق شهری وجود ندارد. مثلاً معان، صنایع کشتیرانی، هوایی و راه آهن از این ژنراتورها استفاده میکنند. از این ژنراتور میتوان، 8 تا 12 ساعت برق تولید کرد. معولاً ژنراتورهای پرایم در نقاطی استفاده میشود که دسترسی به برق وجود ندارد.
- ژنراتور اضطراری: ژنراتورهای اضطراری در صنایع کوچک که به برق شهری دسترسی دارند استفاده میشود. این ژنراتورها در زمانی که برق قطع میشود و نیاز به جریان برق است کاربرد دارد. کارگاههای شهری، مرغداریها و مراکز پرورش ماهی از این نوع ژنراتور استفاده میکنند. میتوان ژنراتور اضطراری را به تابلو برق متصل کرد تا در زمان قطع برق به طوراتوماتیک برق وصل شود.
شرایط نصب و جابهجایی ژنراتور
یکی از عوامل تاثیرگذار در خرید ژنراتور آگاهی از شرایط نصب و جابهجایی دستگاه است. برای این کار باید اصولی رعایت شود.
- ژنراتورها بهخصوص ژنراتورهای توان بالا بسیار سنگین هستند، انتقال این ژنرتور باید توسط ماشینآلات سنگین انجام شود.
- لازم است ژنراتور روی ماشین فیکس شود، از کابلهای فولادی برای نگهداری ژنراتور استفاده شود.
- سوخت ژنراتور قبل از بارگیری خالی شود.( در صورتی که ژنراتور قبلا استفاده میشده است)
- روی ژنراتور پوشانده شود تا در صورت بارندگی آب به داخل ژنراتور نفوذ نکند.
نکات نصب ژنراتور
- مکان نصب ژنراتور باید تراز شود. فونداسیون باید بهگونهای انجام شود که لرزگیرها امکان هر نوع لرزش به دستگاه را به صفر برساند.
- کان نصب فرش شود تا گرد و خاک وارد ژنراتور نشود.
- خروجی اگزوز ژنراتور باید در محیط بیرون از اتاق ژنراتور تهویه شود.
- مکان ژنراتور مسقف شود. مخزن ژنراتور باید با فاصله از دستگاه نصب شود.
راهنمای انتخاب ژنراتور مناسب
انتخاب و خرید ژنراتور نکته مهمی است که باید به آن توجه شود. مهمترین اصل در زمان انتخاب ژنراتور توان خروجی دستگاه است. اینکه توان ژنراتور چه میزان است و خریدار چه مقدار برق نیاز دارد نکتهای است که باید به آن دقت شود. خرید ژنراتور بیش از ولتاژ مورد نیاز سبب میشود دستگاه دچار خستگی و فرسودگی شود. خرید ژنراتور با توان کمتر از برق مورد نیاز نیز باعث فرسودگی و شکستکی قطعات خواهد شد.
مشاوره نصب و راهاندازی ژنراتور
برای راهاندازی ژنراتور و نصب ژنراتور قبل از هر اقدامی باید از کارشناشان و مهندسان حرفهای مشاوره گرفت. خرید اشتباه یک ژنراتور تنها هزینه ریالی نیست که به یک شرکت وارد شود بلکه هزینه فرسایشی است که به خریدار وارد میشود. خرید ژنراتور ریزهکاریها و نکات خاصی دارد که حتما قبل از خرید و نصب ژنراتور باید رعایت شود.
خرید ژنراتور با قیمت مناسب و کیفیت عالی از آبادیزل
ژنراتوریک ماشین از کارخانه نیست که در صورت عملکرد بد بتوان به شرکت دیگر به سادگی فروخت. ژنراتور یک ماشین کوچک نیست که در صورت انتخاب اشتباه بتوان پشت یک وانت قرار داد و به فروشنده مرجوع کرد. ژنراتور یک انتخاب هوشمندانه است. آبادیزل با آگاهی از اهمیت ژنراتور یک راهنما و همگام شما در زمان خرید ژنراتور است. اعزام کارشناس به محل، بازدید از مکان نصب و مشاوره برای میزان توان دریافتی از ژنراتور جزئیترین نکات در فروش ژنراتور از آبادیزل است که میتواند راهگشای خریدار شود. فروش ژنراتور از نظر آبادیزل آغاز یک همراهی و همکاری است. آبادیزل پشتیبان قابل اعتماد برای خریداران است.
برای مشاوره در مورد خرید انواع ژنراتور با ما تماس بگیرید.
شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴