اصطلاح کارواش صنعتی برای مردم کمی گیجکننده است. کارواش، در اصطلاح عامیانه مکانی است که عموماً ماشین در آنجا شسته میشود؛ اما در واقع کارواش نام یک دستگاه است که انواع مختلفی دارد. کارواش صنعتی، نیمه صنعتی و کارواش خانگی مدلهای کارواش است. امروزه برای کارواش صنعتی اسامی مختلفی استفاده میشود. پمپ کارواش صنعتی، واترجت، کارواش دستی، کارواش خانگی و پمپ، کلماتی است که به کارواش صنعتی اطلاق میشود. در این مقاله درباره کارواش صنعتی، پمپ کارواش صنعتی بیشتر اطلاعات کسب خواهیم کرد.
کارواش صنعتی چیست؟
کارواش صنعتی یکی از تجهیزات شستشو است که با پاشش آب به روی سطوح، آلایندگی و کثیفی را از بین میبرد. پاشیدن آب در کارواش صنعتی با فشار بالا انجام میشود. مکانیزم دستگاه، انتقال آب با فشار قوی و پخش آن روی سطح است. انتقال توسط پمپ انجام میشود. فشار پمپ در کارواش صنعتی بین 100 تا 3000 بار در دقیقه است.
موارد استفاده از کارواش صنعتی
زمانی که آب با فشار بالا روی سطح ریخته میشود پیوند بین مواد آلودهکننده و سطح را ضعیف کرده و باعث تمیزی سطح از مواد آلاینده میشود. از اینرو میتوان سطوح مختلف را با کارواش صنعتی تمیز کرد.
شستشوی خودرو
بیشترین کاربری کارواش صنعتی برای شستشوی خودرو است. ماشینآلات سنگین که سطح گستردهای دارند و شستشوی آن زمان و نیروی زیادی را میطلبد با کارواش صنعتی به راحتی تمیز خواهد شد. ضمن آنکه از این دستگاه برای شستشوی خودروهای سواری نیز استفاده میشود. تنها باید مراقب بود که نازل کارواش نسبت به خودرو زاویهدار نگه داشته شود. زیرا فشار مستقیم آب احتمال رنگپریدگی ماشین را بهوجود میآورد.
شستشوی سطوح شهری
کارواش صنعتی یکی از تجهیزات مفید برای شهرداریها است. پمپ کارواش صنعتی انتقال پرفشار آب را بهوجود میآورد. آب از نازل با سرعت و توان بالا روی سطوح پاشیده میشود که منجر به شستشوی سطوح شهری میشود. پاک کردن دیوارها بعد از انتخابات بهوسیله کارواش صنعتی انجام میشود.
شستشوی منازل
نظافت منازل امری مهم در سنت ایرانی تلقی میشود. معمولاً امکان تمیزی تمام خانه به روش سنتی وجود ندارد، از جمله: درب منازل، استخر، پارکینگ و دیوارهای خاک گرفته حیاط؛ شستشوی این مناطق از خانه نیازمند آب با فشار بسیار قوی است، عملکردی که ما از کارواش صنعتی انتظار داریم. شستشوی منازل با کارواش صنعتی یکی از مواردی است که امکانپذیر است. در صنایع کشاورزی، نفت و گاز و صنایع غذایی استفاده از کارواش صنعتی رواج زیادی دارد.
انواع کارواش صنعتی بر اساس کاربرد
این وسیله نیز مانند هر ماشین و دستگاه دیگری دارای کلاسهبندی متفاوت است. اینکه یک کارواش صنعتی چه کاربردی دارد و در چه مکانی مورد استفاده قرار میگیرد باعث گروهبندی متفاوت این دستگاه میشویم.
کارواش صنعتی با فشار کم
همانطور که از اسم این دستگاه میتوان حدس زد، دبی این مدل کارواش صنعتی پایین است و برای شستشوی خودروهای شخصی، سطح کثیف منازل و مکانهای کوچک اداری و صنعتی مناسب است. پمپ کارواش صنعتی با فشار کم یک پمپ معمولی است که با برق تکفاز کار میکند. فشار خروجی این نوع کارواش، بسیار پایین بوده و کمتر از 150 بار است. این مدل دستگاه، طراحی کوچک دارد و سازگار با کاربری شخصی تولید شده است. سروصدای کم، پرتابل بودن، استفاده از برق شهری و قیمت ارزان کارواش صنعتی با فشار کم نسبت به کارواشهای دیگر از مزایای این دستگاه است.
کارواش صنعتی با فشار بالا
نام دیگر این مدل دستگاه کارواش صنعتی فوق قوی است. کاربری این دستگاه بیشتر برای کارخانهها، صنایع تبدیلی و شستشوی ماشینآلات بزرگ صنعتی است.جرمبری بدنه ماشینآلات صنعتی، تخریب بتن و پاکسازی بدنه قطارها و ماشینهای بزرگ از جمله موارد استفاده از کارواش صنعتی با فشار بالا است. این نوع از کارواش میتواند به برق تکفاز و سه فاز وصل شود. کارواشها برای پاشش آب نیاز به پمپ دارند. استفاده از نوع پمپ میتواند نوع برق ورودی را مشخص کند. معمولا پمپها با دبی بالاتر از 200 با برق سه فاز کار میکنند.
منبع دیگر تغذیه این مدل کارواش استفاده از سوختهای فسیلی است. موتور این دستگاه با تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی باعث حرکت پمپ میشود. پمپ انتقال آب را ایجاد میکند. آب با فشار بسیار بالا از شلنگ عبور میکند. لنس قسمت واسط بین شلنگ و نازل است آب با عبور از لنس وارد نازل میشود و با فشار اهرم نازل آب به سطح پاشیده میشود. قیمت کارواش صنعتی با فشار بالا از دیگر دستگاهها کمی بالاتر است که البته به نوع پمپ و اجزای سازنده نیز بستگی دارد. ابعاد بزرگتر، پمپ قوی و قابل حمل بودن از خصوصیت این دستگاه است.
استفاده از پمپ فشار بالا با سوخت فسیلی مزایای خاص خود را دارد. حذف کابل، قابلیت استفاده در مکانهایی که منبع برق وجود ندارد و قیمت ارزانتر سوخت فسیلی نسبت به برق سه فاز از جمله مزایای این گونه کارواش صنعتی است. کارواش صنعتی بنزینی یا گازوئیلی فقط در فضای باز مجاز است.
کارواش صنعتی آب گرم
کاربری این دستگاه برای سطوحی است که کثیفی آنها از مواد چرب، روغن یا لجنهای فاضلاب است. کارواش صنعتی آب گرم از یک سیستم گرمکن استفاده میکند. یک بویلر یا آبگرمکن میتواند قبل یا بعد از پمپ قرار بگیرد. آبگرمکن قبل از پمپ آب ابتدا گرم شده و بعد به داخل پمپ میرود و پمپاژ صورت میگیرد؛ اما استفاده از این سیستم مشکلات خود را دارد. آب گرم ورودی به پمپ باعث خرابی اورینگ و قطعات پلاستیکی پمپ میشود. و برای گرم ماندن آب نیاز است تا آبگرمکن از ابتدای روز روشن بماند، به همین خاطر مصرف سوخت یا برق بسیار بالا میرود.
قرارگیری آبگرمکن بعد از پمپ باعث میشود که آب بعد از پمپاژ وارد بویلر شده و در مجاورت با گرما آب داغ شده و از نازل خارج شود. کنترلر واقع شده در بویلر بهگونهای است که با ورود آب به بویلر فرمان گرم کردن آب صادر میشود و بعد از آنکه آب قطع شد، بویلر خاموش میشود. دمای آب در مدل اول (قرارگیری بویلر قبل از پمپ) حداکثر 40 درجه خواهد بود ولی در مدل دوم آب تا 80 درجه نیز گرم خواهد شد. قیمت کارواش صنعتی آب گرم از کارواش آب سرد گرانتر است.
کارواش صنعتی آب سرد
قرار نداشتن بویلر در مسیر پمپاژ آب تنها تفاوت کارواش آب سرد و گرم است. در حقیقت آب با دمایی که وارد پمپ میشود با همان درجه حرارت نیز از نازل خارج میشود. استفاده از این کارواش برای تمام سطوح مناسب است، ضمن آنکه آب بهطور مستقیم از پمپ به سمت نازل میرود، برای همین با کاهش فشار مواجه نمیشویم.
بعضی از افراد برای آنکه هزینه بالاتری برای خرید کارواش آب گرم نکنند از کارواش آب سرد استفاده میکنند، این افراد آب گرم را وارد دستگاه میکنند که باید به این نکته توجه داشت تجهیزات استفاده شده در کارواش آب سرد مطابق با درجه دمایی این کارواش است و استفاده از آب گرم برای این کارواش صحیح نیست.
تفاوت پمپ کارواش صنعتی با خانگی
فارغ از کاربرد کارواش صنعتی و خانگی که مصارف مختلفی دارد کارواش صنعتی و خانگی در اجزاء سازنده دستگاه با یکدیگر دارای تفاوت هستند این تفاوتها عبارتند از:
تفاوت در کاربری، موتور
کارواش خانگی یک کارواش موقت است و همیشه مورد استفاده قرار نمیگیرد در حالیکه کارواش صنعتی یک کارواش دائم کار است. موتور کارواش خانگی کلکتوری است و فشار دستگاه را نسبت به خروجی آب تنظیم میکند؛ اما موتور کارواش صنعتی القایی بوده و برای استفاده در زمان بالا طراحی شده است.
تفاوت در متریال، سرسیلندر
جنس سرسیلندر در کارواش صنعتی از آلیاژ برنج است. برنج مقاومت زیادی داشته و کمتر دچار استهلاک میشود در طرف مقابل در کارواش خانگی جنس سرسیلندر از آلومینیوم است. این احتمال وجود دارد که در کارواش خانگی از آلیاژ برنج نیز استفاده شود؛ اما این برنج دارای روی کمی بوده و کیفیت لازم را نخواهد داشت.
تفاوت در متریال، بدنه
یکی دیگر از تفاوتهای کارواش خانگی و صنعتی جنس بدنه (شاسی) این دو کارواش است. کارواش صنعتی بهدلیل استفاده در مراکز خاص، نیاز به شاسی قویتری دارد جنس شاسی این کارواش از فلزات سبک است در حالیکه کارواش خانگی از پلاستیک ساخته میشود. به همین دلیل وزن کارواش خانگی سبکتر از کارواش صنعتی است.
تفاوت در متریال، جنس شلنگ
از آنجا که در کارواش صنعتی آب با فشار بیشتری از شلنگ خارج میشود جنس شلنگ در این کارواش از فولاد است. در حالی که در کارواش خانگی جنس شلنگ از پلاستیک فشرده یا از فلزات ضد زنگ است.
تفاوت در سیستم، تنظیم فشار
کارواش صنعتی در سر نازل از یک تنظیم کننده فشار خروجی آب بهره میبرد. در مکانهای مختلف نیاز است که از فشار آب متفاوت استفاده شود. گیج تعبیه شده در نازل فشار خروجی آب را تنظیم میکند. کارواش خانگی چنین گیجی را نداشته و امکان تنظیم فشار نیز وجود ندارد.
راهنمای انتخاب پمپ کارواش صنعتی
پمپ کارواش صنعتی از لحاظ کارکرد به دو مدل سانتریفیوژی و جابهجایی مثبت دستهبندی میشود. پمپ کارواش جابهجایی مثبت که به پمپ پیستونی نیز معروف است که حرکت رفت و برگشت پمپ در سیلندر باعث خروج آب از دستگاه میشود. فاکتورهایی که باید در زمان انتخاب پمپ به آن توجه کنیم:
- ولتاژ ورودی: پمپ با ولتاژهای تکفاز و سهفاز کار میکند که پمپهای سهفاز از قدرت بالاتری برخوردار هستند. اگر به فشار بیشتر آب نیاز دارید بهتر است از پمپهای سهفاز استفاده کنید.
- فاصله پمپ با خروجی: فاصله بیشتر پمپ با خروجی آب باعث میشود پمپ فشار بیشتری تحمل کند. اگر سطح بزرگی را قرار است تمیز کنید از پمپ کارواش صنعتی فشار بالا استفاده کنید.
- گارانتی: خدمات بعد از فروش یک پمپ فاکتور مهمی در انتخاب پمپ است. در هنگام خرید کارواش صنعتی از گارانتی محصول اطلاع پیدا کنید.
- کوپله پمپ: پمپهای موجود در بازار کوپله فابریک یا کوپله کارگاهی هستند، پمپ کوپله فابریک از توان و راندمان بالاتر و اتلاف انرژی کمتری بهره میبرد.
- پمپ سانتریفیوژی: این پمپ از توان کمتری برخوردار است و جنس بدنه پمپ از چدن است. در مواردی که نیاز به فشار و توان بالای خروجی احتیاج نیست میتوان از پمپ سانتریفیوژی استفاده کرد.
قیمت پمپ کارواش صنعتی
پمپهای پیستونی به چند دلیل قیمت بالاتری نسبت به پمپ سانتریفیوژی دارد.
- نسبت توان به وزن در پمپ پیستونی بسیار بالا است.
- در ساخت پمپ پیستونی از برنج و در ساخت پمپ سانتریفیوژی از چدن استفاده میشود.
- پمپ پیستونی از توان بالاتری برخوردار است
خرید پمپ کارواش صنعتی از آبادیزل
آبادیزل بزرگترین فروشگاه اینترنتی کارواش صنعتی، پمپ کارواش صنعتی و محصولاتی مثل الکتروموتور، موتور دیزل، ژنراتور، موتور برق، گیربکس، کارواش خانگی و تامین کننده قطعات یدکی در بازار ایران است. آبادیزل با حذف واسطهها و فروش مستقیم توانسته بازار رقابتی را ایجاد کند که به نفع مشتری است. انتخاب محصول برای فروش در این شرکت، توسط نظر مهندسین و کارشناسان فنی رشتههای مکانیک، الکترونیک و متالورژی صورت میگیرد، به همین دلیل تمام محصولات دارای کیفیت و تکنولوژی پیشرفته است. آبادیزل به یک برند خاص تعصب ندارد، بلکه به کیفیت و ضمانت بعد از فروش توجه دارد.
مشخصات کارواش صنعتی
کارواش از مواردی است که در صنعت و منزل استفاده فراوانی دارد و استفاده این مورد در هر زمینه نیز یک سری محدودیت برای نوع انتخاب کارواش در زمینههای صنعتی و خانگی دارد. در ادامه نمونههایی از انواع مشخصات کارواش صنعتی را برای شما آماده کردهایم تا با استفاده از مشخصات، نوع کارواش مناسب برای زمینه صنعتی خود را انتخاب کنید.