شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

ابزارآلات باغبانی و کشاورزی

ابزار کشاورزی و باغبانی


باغبانی و کشاورزی از اولین شغل‌هایی هستند که بشر به آن پرداخته و تاثیر زیادی در رشد اقتصادی و رونق هر جامعه‌ای داشته است، به همین دلیل می‌توان گفت ابزار و وسایل باغبانی از قدیمی‌ترین ابزارهای ساخته دست بشر هستند. با گسترش علم و تکونولوژی و افزایش نیاز به ابزارآلات جدید در این حوزه، ابزارهای باغبانی موتوری پا به عرصه کشاورزی گذاشتند و با ورود آن‌ها به دنیای باغبانی، نیاز به نیروی انسانی کمتر شد و به جای آن از نیروی موتور الکتریکی یا بنزینی استفاده شد که می‌توانند با قدرت زیاد و زمان طولانی‌تری بدون افت توان و بازدهی، نسبت به انسان کار کنند.

اگر بخواهید از بین ابزار دستی و موتوری انتخاب کنید، باید ابتدا به نوع و حجم نیازتان توجه کنید. در صورتی‌که یک باغچه دارید، نیازی به ابزارآلات پیشرفته نیست و صرفا داشتن یک کیف ابزار باغبانی که شامل ابزارهای ضروری به صورت ست ابزارباغبانی است، کفایت می‌کند، ولی در صورتی‌که یک باغ با مساحت زیاد دارید، دیگر نمی‌توانید صرفا از ابزارآلات دستی استفاده کنید، چون جواب‌گوی حجم کار شما نخواهند بود.

انواع لوازم باغبانی

ابزارهای مختلفی در باغبانی مورد استفاده می باشند که با توجه به منابع تامین کننده نیرو، لوازم باغبانی به صورت زیر دسته بندی می شوند.

  • تجهیزات باغبانی دستی: ابزارهای دستی باغبانی به جهت انجام امور معمول باغبانی که محدود می باشند و نیازمند صرف انرژی بالایی نمی باشند.مثل قیچی،داس،تبر،اَرّه
  • تجهیزات باغبانی وابسته به انرژی الکتریکی: این تجهیزات در باغبانی حرفه ای با وسعت بالا به کار برده می شوند که از نمونه های آن می توان به اره برقی، شمشاد زن برقی و غیره اشاره نمود.
  • تجهیزات باغبانی شارژی: این دسته از لوازم باغبانی برای محیط هایی که انرژی الکتریکی در دسترس نیست مناسب می باشند و با توجه به میزان شارژ در مدت زمان خاصی قادر به کارکرد می باشند.
  • تجهیزات باغبانی وابسته به سوخت های فسیلی: لوازم باغبانی دارای الکتروموتور که با استفاده از سوخت های فسیلی تامین نیرو می شوند جزو این دسته به شمار می روند.

در ادامه چند مورد از ابزار کشاورزی و باغبانی که استفاده بیشتری دارند را معرفی میکنیم:

  • موتورپمپ

آب برای کشاورزی کارآمد، بسیار ضروری است. اغلب چنین آبی در منابع مختلفی مانند چاه‌ها، برکه‌ها، چاه‌ها، نهرها و رودخانه‌ها یافت می‌شود. دستگاه موتور پمپ آب کشاورزی موثرترین وسیله برای برداشتن آب از این منابع است. انواع مختلفی از پمپ ها موجود است. انتخاب نوع پمپ مناسب به بالابر مکش و سر تحویل بستگی دارد.

پمپ آب گریز از مرکز بیشتر برای مصارف کشاورزی استفاده می شود، این یک ماشین دوار است که در آن یک پروانه در داخل یک محفظه می چرخد، مایع را در مرکز آن می کشد و مایع را از طریق یک سوراخ در کنار بدنه به دلیل گریز از مرکز بیرون می اندازد.

موتور پمپ آب کشاورزی چیست؟

موتور پمپ آب کشاورزی موثرترین دستگاه برای اهداف آبیاری مزارع کشاورزی است. آنها نقش اساسی در آبیاری کشاورزی دارند زیرا آب را از منبع به زمین کشاورزی پمپاژ می کنند. پمپ ها را می توان برای بسیاری از انواع آبیاری مانند قطره ای، بارانی و استفاده از لوله کشی استفاده کرد.

انواع ماشین های پمپ آب با سوخت های متنوع در بازار موجود است. برخی از انواع آن عبارتند از: ماشین های پمپ آب گازوئیلی، بنزینی، نفت سفید و برقی. آنها بر اساس بودجه، اندازه زمین، منبع آب، منابع برق مورد نیاز انتخاب می شوند.

از کاربردهای پمپ آب می توان به مصارف خانگی، آبیاری مزارع، مصارف کشاورزی، پمپ غوطه ور در چشمه ها، چاه ها، چاهک ها و مخازن آب اشاره کرد.

 

انواع موتور پمپ آب کشاورزی

در زیر لیستی از انواع دستگاه پمپ آب کشاورزی بر اساس کارکرد سوخت آورده شده است:

موتور پمپ آب کشاورزی بنزینی:

همانطور که از نام نشان می دهد این پمپ ها با استفاده از یک موتور بنزینی 4 زمانه کار می کنند که قادر است آب را به طور موثر از منبع به میدان پمپاژ کند. مشخصات عبارتند از:

قدرت نامی: 1.5 اسب بخار تا 6 اسب بخار
حجم: 98 تا 212 سی سی
سرعت: 3600 دور در دقیقه
موتور: 4 زمانه، هوا خنک
ظرفیت مخزن سوخت: 1.3 تا 3.6 لیتر
مصرف سوخت: 700 تا 1800 میلی لیتر در ساعت

 

موتور پمپ آب کشاورزی دیزلی:

این پمپ های آب که با موتور 4 زمانه سوخت دیزل کار می کنند دارای یک سیلندر هستند.

مشخصات عبارتند از:

توان نامی: 3.6 تا 4 کیلو وات
حجم: 247 تا 296 سی سی
ظرفیت مخزن سوخت: 2.5 تا 3.5 لیتر
مصرف سوخت: 290 تا 308 گرم در کیلووات ساعت

نحوه عملکرد موتور پمپ آب کشاورزی

قبل از راه اندازی پمپ، لازم است با پر کردن آب در لوله مکش، هوا از محفظه پمپ و لوله مکش خارج شود. اگر هوا در لوله مکش باقی بماند پمپ کار نخواهد کرد.

پروانه با سرعت زیاد توسط یک موتور الکتریکی یا یک موتور می چرخد. به محض شروع چرخش پروانه، پره ها باعث چرخش آب با پروانه می شوند و سرعت بالایی به آب می دهند. از این رو آب در پروانه به بیرون پرتاب می شود. آب ساکن چاه در فشار اتمسفر است، بنابراین آب به دلیل اختلاف فشار به داخل لوله مکش می رود. به این ترتیب جریان مداوم آب در پمپ حفظ می شود.

  • تیلر کولتیواتور

تیلر کولتیواتور در بین ابزارها و ماشین آلات کشاورزی و باغبانی کاربرد و استفاده فراوانی دارد. این دستگاه  یک تراکتور می باشد که دارای دو چرخ است و معمولا با موتورهای های بنزینی و دیزلی که بر روی یک شاسی چرخ دار قرار دارد، تولید می شود.

استفاده از دستگاه تیلر کولتیواتور بسیار آسان است به گونه ای که کشاورزان زن و افرادی که از لحاظ بدنی قدرت کمی دارند بتوانند به راحتی از این دستگاه در امر شخم زدن و دروگری زمین خود بهره ببرند.

عملکرد تیلر کولتیواتور تقریبا به صورت خودران است، بدین معنا که با کشش خود رو به جلو حرکت می کند یا با متصل شدن در پشت یك تراكتور دو چرخ  یا  تراكتور چهار چرخ  كشیده می شود.

در واقع استفاده از کولتیواتور بشر را به سمت مکانیزه شدن می کشاند و ما را از کشاورزی سنتی و استفاده از حیوانات در امر شخم زدن بی نیاز می کند، امری که الان به ندرت در اقتصادهای صنعتی و پیشرفته دنیا دیده می شود. 

انواع تیلر کولتیواتور و ویژگی های آن:

تیلر کولتیواتورهای شخم زن بر اساس منبع سوخت در دو نوع بنزینی و دیزلی (گازوئیلی) تولید می شوند.

نوع بنزینی از لحاظ اندازه کوچکتراست و در زمین های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. نوع دیزلی اندازه بزرگتری دارد و از توان و قدرت بالاتری برخوردار است، به همین سبب برای شخم زدن زمین های بزرگ و وسیع مناسب است. همچنین نوع دیزلی آن مصرف سوخت کمتری دارد. نوع بنزینی دارای قدرت و توان ۵/۵ تا ۷ اسب بخار می باشد و نوع دیزلی ۵/۵ تا ۱۲ اسب بخار.

همچنین تیلر کولتیواتورها به دو دسته استارتی و هندلی نیز تقسیم بندی می شوند. نوع هندلی با کشیدن طناب هندل روشن می شود. در نوع استارتی شدت جریان های مختلفی بر اساس نوع باتری تولید می شود که در هنگام انتخاب تیلر کولتیواتور باید به این نکته توجه کنید.

در ضمن شاید نوع چرخ ها با یکدیگر متفاوت باشد. برخی تیلر کولتیواتورها مجهز به چراغ، تک چراغ و یا دو چراغ کاوردار هستند.

این دستگاه قابلیت خاک ورزی اولیه و ثانویه  را با توجه به عمق شخم و قابلیت تنظیم آن به وسیله میله کششی انتهای دستگاه دارد. بدین معنا که  اگر در عمق کم کار کند دارای قابلیت کولتیواتور و اگر در عمق زیاد کار کند، قابلیت تیلری دارد.

  • سمپاش

از روزگاران دور برای حفاظت و حراست از محصولات کشاورزی یا باغبانی، از وسایل سمپاشی استفاده می کردند. در ابتدا این کار کاملا دستی بود و با دستکش های خاصی انجام می شد؛ اما به مرور تجهیزات حرفه ای تری به بازار آمد تا کار سمپاشی ساده تر انجام شود. این تجهیزات یا به صورت سمپاش های دستی و یا به صورت سمپاش های ماشینی (شامل سمپاش شارژی، سمپاش بنزینی، سمپاش برقی، سمپاش فرغونی، سمپاش زنبه ای و …) هستند. هر کدام از این سم پاش ها برای مصارف خاصی در نظر گرفته می شدند و مزایا و معایب خود را داشتند.

سمپاش چیست ؟

به طور کلی هر دستگاه و تجهیزی که وظیفه تزریق یا پاشش سم ( اعم از پودری یا مایع ) را برای محصولات باغبانی و کشاورزی بر عهده داشته باشد، سمپاش نام دارد.

 این سمپاش ها به گونه های مختلفی دسته بندی می شوند: مانند سمپاش دستی، سمپاش شارژی تک کاره، سمپاش شارژی دوکاره، سمپاش موتوری، سمپاش برقی، سمپاش بنزینی، سمپاش زنبه ای، سمپاش فرغونی و …

نکات مهم موقع انتخاب و خرید سمپاش

برای خرید یک سمپاش خوب و مطمئن، پس از بررسی های لازم برای تعیین نوع مناسب سمپاش با توجه به حجم مورد نیاز، باید به موارد مختلفی توجه کرد که مهم ترین آنها، قسمتهای تشکیل دهنده هر سمپاش است. بهترین راهنمای خرید سمپاش با توجه به این موارد میتواند باشد:

  1. مخزن
  2. موتور و پمپ
  3. نازل و لانس
  4. نحوه حمل
  5. کیفیت و قیمت
  6. جنس بدنه سمپاش
  7. وزن سمپاش

  • دروگر

یکی از ماشین آلات پرکاربرد در انواع مزارع و زمین‌های کشاورزی دروگر می باشد. دروگر ها برای برداشت محصولات و علوفه های خشک استفاده می‌شود. امروزه تصور برداشت این محصولات بدون دروگرها تقریبا غیر ممکن است.

دروگر ها چگونه کار می کنند؟

روش برداشت در هر دروگر متفاوت است. برخی دروگرها با جدا کردن گیاهان از بوته ها کار می کنند و برخی با قیچی کردن! سیستم برش در برخی دروگرها شامل تيغه ها و انگشتي ها مي باشد كه در آن انگشتي ها ثابت و تيغه ها با حركت رفت و برگشتی عملیات درو را انجام می دهند . اين متد برش یکی از قدیمی ترین روش های برش است که هنوز هم در بسیاری از دروگرها و ماشين هاي برداشت استفاده مي شود. معمولا علوفه های سبز خیلی سخت تر از غلات بریده می شوند. بنابراین تیغه دروگرهای محصولات مختلف نیز با یکدیگر متفاوت است.

ویژگی ها و کاربرد دروگر

  • دروی محصولات علوفه ای
  • از بین بردن علف های هرز در مراتع، نهرها و غیره
  • جابجایی آسان
  • قابل استفاده در مناطق مرتفع و شیب دار
  • دروگرها مناسب برای مزارعی که برای حرکت کمباین جا ندارند هستند

  • علف تراش (علف زن)

رشد علفهای هرز در حیاط جلویی خانه ، کلبه ، باغ و … که گاهی تا یک متر یا بیشتر رشد می کند ، گاهی بیشتر شبیه یک کابوس به نظر می رسد تا علف! اگر باغدار باشید علف های هرز جلوی رشد درختان را گرفته و باعث می شوند، درختان شما میوه کمتری بدهند. بنابراین شما باید این گیاهان را از بین ببرید.

برای هرس کردن و کوتاهی گیاهان از ابزار های مختلفی از جمله داس، قیچی، اره و… استفاده می شود. کار کردن با این ابزار معایب زیادی دارد از جمله اینکه وقت زیادی می گیرد، بسیار سخت و اذیت کننده است و مهم تر از همه کار کوتاهی را به صورت منظم و تمیز انجام نمی دهند.

از این رو دستگاه علف زن وسیله ای بسیار مناسب و کاربردی در این زمینه است.

دستگاه علف زن (علف تراش) چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه علف زن ابزاری است کاربردی جهت اصلاح و هرس گیاهان و علف های زائد. این وسیله جایگزینی مناسب برای تجهیزات کشاورزی سنتی نظیر داس، قیچی باغبانی و اره می باشد.

دستگاه علف زن یا علف تراش از جمله محبوب ترین ابزارآلات کشاورزی و باغبانی که سبب آسایش و رفاه بیشتر شده است. امروزه این دستگاه در پاکسازی و مرتب سازی انواع فضهای سبز، پارک ها، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و فرهنگی، باغ ها و باغچه های خانگی استفاده می شود.

وظیفه و کارایی اصلی دستگاه علف زن همانند نام خود، زدن و تراشیدن علف های هرز و اصلاح بوته ها، علوفه و گیاهان مانند آن می باشد. در واقع علف زن یا علف تراش مانند یک داس مدرن و قدرتمند است که در پاکسازی سریع و دقیق گیاهان به انسان کمک می نماید.

علفتراش ماک

انواع دستگاه علف زن

دستگاه علف زن انواع مختلفی دارد و به سه صورت مختلف برقی، شارژی و بنزینی(موتوری) طراحی و ساخته شده اند.

تفاوت علف زن موتوری دو زمانه و چهار زمانه

موتور های چهار زمانه

به طور کلی به این موتورها چهار زمانه گویند چرا که فرآیند کاری در این موتور ها طی چهار مرحله : 1 ) مکش ، 2) تراکم ، 3) احتراق ، 4) تخلیه انجام می گیرد. یعنی تولید توان در این موتور ها در 4 مرحله انجام می شود.

موتورهای دو زمانه

در موتور های دو زمانه عملیات احتراق و تولید توان در دو مرحله انجام می گیرد به بیان ساده تر : در این موتور ها توان بیشتری در موتوری با حجم کوچکتر تولید می شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: