پمپ آب مستغرق یا شناور

با توجه به کمبود منابع آبی نیاز به پمپ آب شناور بیش از هرزمان دیگری احساس می‌شود. پمپ آبیاری یا پمپ چاه عمیق برای بالاکشیدن آب از چاه‌های عمیق کاربرد دارد. پمپ شناور از دو قسمت الکتروموتور و پمپ تشکیل شده است. برای عدم نفوذ آب به داخل پمپ و موتور الکتریکی این دو قسمت کاملاً داخل هم سیل‌بندی شده‌اند.

ذکر این نکته الزامی است که پمپ‌های شناور همیشه داخل آب مستغرق هستند؛ برای همین هیچ‌گاه نیاز به مکش آب به داخل پمپ وجود ندارد، بلکه از نیروی محرکه الکتروموتور برای بالابردن آب کمک گرفته می‌شود.

خرید پمپ آب مستغرق

پمپ‌های شناور آب از نوع پمپ‌های گریزازمرکز هستند. این نوع از پمپ‌ها به‌واسطه داشتن پروانه‌های خاص خود آب را به سمت بالا پرتاب می‌کنند. جنس بدنه این پروانه‌ها متفاوت است و برای همین باید در زمان خرید به جنس پروانه توجه کرد. به‌غیراز پروانه در زمان خرید پمپ آب شناور باید به نکات خاصی توجه کرد؛ این نکات عبارت است از:

  • قطر چاه: بسته به اینکه قطر چاه چه مقدار است، خرید پمپ آب شناور متفاوت خواهد بود. به‌طورمعمول قطر خارجی الکتروموتور پمپ از دهانه داخلی چاه کوچک‌تر است. قطر چاه با اینچ سنجیده می‌شود.
  • هد پمپ: یک پمپ باید آب را از کف تا دهانه چاه به بالا منتقل کند؛ میزان این ارتفاع، هد پمپ خواهد بود. ارتفاع کل دینامیکی نام دیگر فاصله عمودی است که آب بالا می‌رود. اگر قرار است یک پمپ خریداری کنید، هد چاه را معادل طول چاه در نظر بگیرید. نکته مهمی که نباید فراموش شود، انتقال آب در مسیر افقی بعد از خروج از چاه است. فرمول خاصی نیز وجود دارد؛ طبق فرمول به ازای هر ده متر که آب مسیر افقی را طی می‌کند، یک متر به هد پمپ اضافه می‌شود.
  • دبی: حجم آبی که از چاه باید خارج شود، دبی نام دارد. دبی را برحسب مترمکعب بر ساعت یا لیتر بر ثانیه محاسبه می‌کنند. میزان آبدهی پمپ با هد رابطه معکوس دارد. هرچه هد پمپ عدد بیشتری است، میزان آبدهی پمپ کمتر خواهد بود. در زمان خرید حتماً باید پمپی انتخاب شود که میزان نیروی کافی برای انتقال آب را در اختیار داشته باشد.
  • طبقه: برای انتقال سیال نیاز به ایجاد نیروی کافی است، میزان این نیرو توسط الکتروپمپ ایجاد می‌شود. داخل هر پمپ چند پروانه نصب شده است که به هر یک پروانه یک طبقه یا استیج گفته می‌شود. درواقع هر استیج پمپ سانتریفیوژ شامل یک شفت، پروانه و دیفیوزر است که آب را به سمت بالا یا در مسیر افقی پمپاژ می‌کند. برای افزایش فشار سیال از تعداد بیشتر پروانه استفاده می‌کنند. برای اینکه بدانید یک پمپ شناور چندطبقه نیاز دارید، باید از نمودار راندمان کمک بگیرید. نمودار راندمان توسط شرکت‌های سازنده پمپ شناور ارائه می‌شوند و بر اساس هد و میزان آبدهی طراحی می‌شود. نحوه استفاده از این نمودار در این مقاله نمی‌گنجد، برای انتخاب پمپ آب شناور مناسب بهتر است با کارشناسان آبادیزل گفتگو شود.
  • جنس سیال: هرچند تأثیر جنس سیال بر انتخاب پمپ در مرحله دوم قرار می‌گیرد، اما تأثیر فوق‌العاده‌ای بر قیمت پمپ آب شناور می‌گذارد؛ مثلاً اگر پمپاژ آب‌شور انجام می‌شود باید جنس پروانه از استنلس استیل انتخاب شود. اگر سختی آب از حد استاندارد بالاتر است باید از ایمپلرهای فولادی کرومیک استفاده شود. در صنعت غذایی برای انتقال مواد غذایی از پروانه‌های پلی‌کربنات استفاده می‌شود.

انواع پمپ آب شناور

اگر قصد خرید آنلاین پمپ آب شناور دارید، حتماً متوجه شده‌اید که فروشندگان گروه‌بندی متفاوتی برای این دستگاه‌ها ارائه می‌دهند؛ این امر کاملاً به نوع نگاه فروشنده بستگی دارد. گروهی از فروشندگان الکتروپمپ آب شناور را بر اساس نوع برق مصرفی گروه‌بندی می‌کنند؛ بر این اساس انواع پمپ آب شناور به دو گروه تقسیم می‌شود:

  • پمپ شناور تک‌فاز: میزان برق ورودی برای پمپ شناور آب تک‌فاز معادل برق خانگی است. از این پمپ برای پمپاژ در مزارع کوچک، استخرهای خانگی و چاه‌های کم‌عمق استفاده می‌شود. امروزه فروش پمپ آب شناور تک فاز برای باغ و ویلا بسیار زیاد شده است.
  • پمپ شناور سه فاز: طبیعی است زمانی که الکتروموتور از نیروی بیشتری استفاده کند، توان آن نیز بالا خواهد رفت. برای چاه‌های عمیق، پمپاژ آب از کف رودخانه و کشیدن لجن از استخرهای بزرگ از پمپ سه‌فاز استفاده می‌شود.

نوع دیگری از گروه‌بندی پمپ آب شناور، گروه‌بندی کارکردی این نوع از پمپ‌هاست. کارشناسان پمپ شناور را به سه دسته تقسیم کرده‌اند:

  • پمپ چاه عمیق: نام دیگر پمپ شناور است و برای پمپاژ آب از عمق چاه استفاده می‌شود.
  • پمپ لجن‌کش: این پمپ سانتریفیوژی مستغرق برای انتقال ذرات جامد در آب به کار گرفته می‌شود. ناگفته نماند که پمپ‌های لجن‌کش به‌صورت شناور و خشک استفاده می‌شود.
  • پمپ کف‌کش: این پمپ‌ها فقط شناور بوده و نباید به شکل خشک استفاده شود. پمپ کف‌کش برای پمپاژ آب از چاه‌های کم‌عمق به کار گرفته می‌شود.

قیمت پمپ آب شناور

اگر برای خرید پمپ آب شناور به مراکز تأمین مراجعه کرده‌اید، احتمالاً با قیمت‌های متفاوت روبرو شده‌اید. دلیل این تفاوت قیمت در چند عامل متفاوت است.

  • نوع بدنه: تمایز در کاربرد پمپ آب شناور موجب می‌شود جنس بدنه این دستگاه‌ها متفاوت از یکدیگر ساخته شود. استیل، برنز، چدن، نوریل موادی هستند که با آن بدنه پمپ شناور ساخته می‌شود.
  • تکنولوژی: استفاده از سنسورهای الکتریکی که جریان برق و دبی آب را کنترل می‌کند ازجمله تکنولوژی‌هایی است که باعث تفاوت قیمت در پمپ‌های موجود در بازار می‌شود.
  • برند: برند سازنده پمپ، موجب اختلاف قیمت می‌شود. قیمت یک برند ایتالیایی با برند چینی متفاوت خواهد بود؛ اما این دلیل خوبی برای انتخاب یک پمپ آب شناور نیست.
  • ارتفاع یا هد: هرچه هد پمپاژ بیشتر است نیاز به استیج یا طبقات بیشتری احساس می‌شود که باعث افزایش قیمت می‌شود.

البته تنها موارد گفته شده در قیمت پمپ آب شناور تأثیرگذار نیستند، بلکه جنس پروانه، دبی، سیستم خنک کاری و میزان دور الکتروموتور نیز در قیمت تأثیرگذار خواهد بود. توصیه می‌شود در زمان خرید با کارشناسان آبادیزل تماس بگیرید.

تجربه و دانش فنی کارشناسان این مجموعه به شما در خرید بهتر پمپ آب شناور کمک خواهد کرد. کارشناسان آبادیزل با توجه به استفاده و نوع نیاز، یک پمپ اقتصادی و کارآمد به شما توصیه خواهند کرد. این مشاوره رایگان بوده و در تمام ساعات کاری امکان‌پذیر است.